Naar inhoud

Sociale koopwoningen

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM´s) bieden woningen en bouwgronden aan tegen gunstige voorwaarden aan mensen met een bescheiden inkomen.

 

SHM's verkopen:

    - sociale koopwoningen

    - sociale bouwgronden (= kavels)

    - middelgrote koopwoningen

    - middelgrote bouwgronden (= kavels).

Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een sociale koopwoning of bouwgrond moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Op de site van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen kan men ook alle nodige info vinden over sociale koopwoningen.

Sociale leningen

Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering. Dankzij een woonkrediet kan je deze kosten spreiden in de tijd. Natuurlijk ga je voor een krediet langs bij je bank en eventueel bij een onafhankelijk adviseur .

Maar veel mensen vergeten dat de Vlaamse overheid ook bepaalde woonkredieten ondersteunt.

Dat kan door middel van een echte subsidie, waardoor de rentevoet een stuk onder die van de banken ligt. Deze leningen worden aangeboden door het

Vlaams Woningfonds (enkel voor gezinnen met kinderen) en door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

Andere leningen genieten dan weer van een waarborg van de Vlaamse overheid. Als je na onderhandeling met de bank niet tot de allerlaagste bodemrentevoet komt, kan je dankzij deze leningen toch een voordelig woonkrediet krijgen. De Vlaamse overheid erkent meerdere kredietmaatschappijen die deze leningen kunnen aanbieden. Op de site www.socialeleningen.be vind je alle informatie

Trefwoorden

Praktisch

dienst woonbeleid

Hartje Hageland
Kruisstraat 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 95 64

Openingstijden

maandag tot en met donderdag:
9.00 – 12.00  uur
13.00 – 16.00 uur

vrijdag:
9.00 – 12.00 uur
onze kantoren zijn gesloten op officiële feestdagen