Naar inhoud

Spaartips

Energie besparen


Energie uitsparen kan echt makkelijk zijn en kan door iedereen gedaan worden. Er zijn twee grote voordelen en redenen waarom het zo belangrijk is:

-Ten eerste is het goed voor het milieu. Zo kunnen we de CO2 uitstoot verminderen, de opwarming en vervuiling van de aarde tegengaan en klimaatsveranderingen proberen verder te voorkomen.

-Ten tweede is het zeer voordelig voor de portemonnee. Energie is duur en dat zal in de toekomst niet snel veranderen, integendeel, de prijzen zullen alleen maar stijgen. Door het eigen verbruik te controleren en minder energie te gaan verbruiken kan je heel wat geld uitsparen.

Hoe besparen?


Grote verbouwingswerken binnen de woning uitvoeren zoals je dak isoleren of hoogrendementsglas plaatsen zijn ontzettend goed om je energiefacturen te doen dalen. Je zal veel minder energie moeten gaan gebruiken en het zal veel makkelijker worden om de woning aangenaam warm te krijgen. Echter, je kan ook met kleinere, minder ingrijpende handelingen  je woning al gaan aanpassen en je energieverbruik terugdraaien.

Met de volgende tips die we je willen meegeven zal je je energieverbruik echt flink  kunnen verminderen. Per gezin lijken het misschien kleine besparingen die niet veel effect hebben maar alles samen maakt het een heel groot verschil!

Hoeveel kan je besparen?


Per jaar betaalt een gemiddeld gezin 2230 euro aan energie en verbruikt dus 23000 kWh. In bijgevoegd document staan een heel aantal spaartips waarmee je ongeveer 600 euro per jaar kan terugverdienen.

Trefwoorden

Praktisch

informatiedienst

Hartje Hageland
Kruisstraat 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 95 66
e-mail e-mail

Openingstijden

maandag tot en met donderdag:
9.00 – 12.00  uur
13.00 – 16.00 uur

vrijdag:
9.00 – 12.00 uur
onze kantoren zijn gesloten op officiële feestdagen


wooninfopunten