Naar inhoud

V-test

Wat?


De V-test maakt een objectieve vergelijking van alle elektriciteits- en aardgasproducten van energieleveranciers in Vlaanderen. De test wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen. Ze wordt berekend op basis van je persoonlijke verbruik. De resultaten tonen wat je volgend jaar ongeveer zal moeten betalen indien je nu een contract afsluit met een bepaalde leverancier.

Het resultaat is dus een schatting en geen exacte prijsvoorspelling van de eindafrekening. Een exacte berekening is immers onmogelijk, je verbruik en de verschillende prijsonderdelen veranderen ieder jaar opnieuw. De VREG houdt ook geen rekening met (tijdelijke) kortingen, promoties en tussentijdse prijswijzigingen

Waar vind je de V-test?


Ga naar www.vreg.be en klik onder 'Energieleveranciers vergelijken' op 'Prijzen vergelijken (V-TEST)‘. Je vindt op de website ook allerlei andere nuttige informatie terug. Je kan eveneens langskomen op het wooninfopunt van je gemeente. Wij kunnen de V-test dan samen met jou uitvoeren en de resultaten bespreken.

Wat heb je nodig?


Hou je laatste eindafrekening bij de hand. Daarop staan een aantal gegevens die nodig zijn om de V-test in te vullen.

Belangrijk:


Het is echt aangeraden om ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken, aangezien de energieprijzen constant veranderen.
In bijgevoegd document wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de V-test moet doen en wat het resultaat betekent.

Meer informatie: www.vreg.be

Trefwoorden

Praktisch

informatiedienst

Hartje Hageland
Kruisstraat 2
3390 Tielt-Wingetel. 016 63 95 66
e-mail e-mail

Openingstijden

maandag tot en met donderdag:
9.00 – 12.00  uur
13.00 – 16.00 uur

vrijdag:
9.00 – 12.00 uur
onze kantoren zijn gesloten op officiële feestdagen


wooninfopunten