top of page

Sociaal woonproject Solveld tweede fase komt eraan!

Bijgewerkt op: 19 aug. 2021

De huurwoningen en koopwoningen van de eerste fase van het sociaal woonproject zijn ondertussen bewoond. Momenteel staat de tweede fase van het project Solveld in de steigers: 16 huurwoningen en 19 koopwoningen worden nu gebouwd.


Er zijn nog huurwoningen met 3 slaapkamers beschikbaar. Ook de toewijzing voor de 19 koopwoningen moet nog gebeuren. Bij de toekenning van deze koopwoningen geldt een voorrang voor mensen met een band met de gemeente.


De woningen worden opgeleverd in het najaar van 2021, dus als je er snel bij bent maak je als inwoner van Tielt-Winge nog een laatste kans om hier een woning te kopen. Immers dit project is één van de laatste sociale koopwoningprojecten in de regio, nu Vlaanderen de subsidies voor sociale koopwoningen heeft afgeschaft.


Het project voorziet verschillende types woningen. Zo zijn er 14 woningen met 3 slaapkamers, 2 woningen met 4 slaapkamers en één woning met 5 slaapkamers. Verder is er één mindervalide appartement met 2 slaapkamers en één appartement met 3 slaapkamers.

Alle woningen en appartementen zijn energiezuinig en hebben een E-peil van circa 40.


Als koper van een sociale koopwoning kan je ook een bijzondere lening bij het Vlaams Woningfonds krijgen. Een voordeel van deze lening is dat je gegarandeerd aan een voordelige rentevoet leent. Het andere grote voordeel is dat je aan 100% van de verkoopwaarde van je woning mag lenen.


Dus ben je op zoek naar een mooi gelegen sociale koopwoning in het centrum van Tielt? Schrijf je dan zo snel mogelijk in op de wachtlijst.Je kan een afspraak maken via 016 79 15 10 of info@hartjehageland.be


69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page