top of page

Tweede basispakket Energie

Het basispakket voor de maanden januari, februari en maart 2023 bedraagt opnieuw 61 euro per maand voor elektriciteit en 135 euro per maand voor aardgas.


Het wordt toegekend aan elk huishouden dat op 31 december 2022 een lopend contract had voor elektriciteit en/of aardgas. Ook huishoudens met op die datum een collectieve installatie voor aardgas hebben recht op deze steunmaatregel. Het is de leverancier waar je op 31 december 2022 je energiecontract(en) had die vóór 18 april 2023 al dan niet de premie zal uitbetalen in functie van de toekenningen die gebeuren door de overheid.


De premie geldt voor alle variabele energiecontracten (voor huishoudelijk gebruik).

Heb je een vast contract, dan krijg je de premie enkel als het contract werd afgesloten of hernieuwd na 30 september 2021. Geniet je van het sociaal tarief, dan krijg je de premie niet. Ook de energiecontracten voor tweede verblijven zijn uitgesloten.


Hou er ook rekening mee dat deze premie gekoppeld is aan een inkomensvoorwaarde. Bij mensen met een hoger inkomen zal de premie eerst worden toegekend en nadien verrekend worden via de belastingen. Meer info over het federaal basispakket voor elektriciteit en aardgas vind je terug op de website van FOD Economie.20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page