top of page
energie.jpg

Energie besparen

De medewerkers van Hartje Hageland geven je graag gepaste informatie rond energiebesparende werken en over energie besparen. Kom hiervoor na afspraak langs op het wooninfopunt.

 • Vraag energiepremies aan. Voor meer informatie kom langs op het wooninfopunt. (voor energiebesparende werken zoals dakisolatie, muurisolatie, nieuwe ramen, warmtepomp, zonneboiler,…)
   

 • Energiespaartips: Je kan op het wooninfopunt een brochure krijgen met tips om energie te besparen.

 

 • Energiemeter: Weet jij hoeveel energie je oude koelkast of droogkast per dag verbruikt? Huishoudtoestellen bieden ons heel wat comfort, maar we staan niet vaak stil bij het verbruik ervan. Met de energiemeter kan je meten hoeveel elektriciteit jouw toestel verbruikt. Je kan de energiemeter lenen bij Hartje Hageland.

 

 • De V-test: Wil je weten of je wel de voordeligste leverancier voor elektriciteit en/of aardgas hebt? Kom dan langs met je laatste eindafrekening. Lees hier meer over op de pagina van de V-test.
   

 • Benoveren: Wil je graag een grondige energierenovatie uitvoeren? Maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan kan je beroep doen op een benovatiecoach. Hij helpt met het zoeken naar aannemers, volgt de werken mee op en geeft je advies. Kijk voor meer informatie op de website van provincie Vlaams-Brabant. Indien je interesse hebt kan je ook mailen naar benoveren@igo.be.

 • Duurzaam bouwadvies: Een adviseur van de provincie Vlaams-Brabant geeft je een persoonlijk advies over energiebesparing, isolatie, ventilatie en waterbesparing in je woning. Je kan kiezen voor een advies op plan of een advies van je woning ter plaatse. Lees hier meer over op de pagina van duurzaam bouwadvies.

 

 • Bouwfit-dagen voor verbouwers en nieuwbouw:

Tijdens een tweedaagse cursus kom je alles te weten over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Voorkennis is niet nodig. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van materialen en technieken. Alle aspecten van verbouwen komen aan bod. Meer info vind je op de website van Fluvius en Dialoog vzw.

 

 • Thermografische luchtfoto Kortenaken en Bekkevoort: Kortenaken en Bekkevoort hebben van hun grondgebied een warmte-luchtfoto laten maken. Als inwoner van Bekkevoort en Kortenaken kan je hierdoor nagaan of je dak al dan niet goed geïsoleerd is. Je kan op het wooninfopunt langskomen om het dak van je woning te bekijken.
  De inwoners van Kortenaken kunnen de thermografische luchtfoto ook op de website van de gemeente bekijken.

 

 • De zonnekaart: Met de zonnekaart kan je meteen zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler, hoeveel de installatie kost en wat de terugverdientijd is. Op het wooninfopunt bespreken we samen de resultaten.

 • Energiewinstcalculator: In een paar muisklikken kan je berekenen hoeveel energie je in de toekomst zal besparen wanneer je bijvoorbeeld je dak isoleert of een nieuwe ketel plaatst. Je moet enkele gegevens invullen en je weet daarna meteen op hoeveel tijd je je investering terugverdiend hebt. Ook hiervoor kan je op het wooninfopunt terecht.
   

 • Groepsaankopen energiebesparende materialen: De provincie Vlaams-Brabant organiseert groepsaankopen voor dakisolatie, ramen, muurisolatie en zonnepanelen. Voor meer info kan op de website van de provincie Vlaams-Brabant terecht.

 • Mijn warm huis Bekkevoort: Hoe energiezuinig is je woning? Hoeveel kan een renovatie kosten? Welke ingrepen kan je uitvoeren om je energiefactuur te verlagen? Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over je huis berekent ‘Mijn Warm Huis’ het potentieel van je woning. Als je in Bekkevoort woont kan je je mogelijkheden bekijken, het stappenplan downloaden en je winst berekenen via de website van Mijn warm huis.

bottom of page