top of page

do 21 nov

|

Dienstencentrum De Sleutel

Wonen voor senioren

Infonamiddag voor senioren en mantelzorgers.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wonen voor senioren
Wonen voor senioren

Tijd en locatie

21 nov 2019, 14:00 – 18:00

Dienstencentrum De Sleutel, Staatsbaan 124, 3210 Lubbeek, België

Over het evenement

Op donderdag 21 november 2019 organiseert Hartje Hageland samen met het OCMW Lubbeek een infonamiddag met als thema ‘Wonen voor senioren’. Het is gericht op senioren en mantelzorgers en zal doorlopend geopend zijn van 14.00 tot 18.00 uur.  De toegang is gratis. Iedere bezoeker krijgt een gratis drankje en een stukje taart aangeboden. Er is heel wat randanimatie, zo kan je een bezoek brengen aan de brandmobiel.

Aangepast, veilig en zorgeloos genieten van je oude dag

Mensen worden steeds ouder. Het is fijn dat we allemaal de kans hebben om zo lang mogelijk gezond te blijven. Toch hebben veel ouderen een onaangepaste woning. Hun woningen zijn vaker slecht geïsoleerd, de energiekosten zijn hoog en ze hebben veel trappen. Maar je wil graag zo lang mogelijk thuis in je vertrouwde omgeving blijven wonen. Daarom doe je er goed aan om te bekijken hoe je je woning kan aanpassen aan je behoeften. Zo kan je langer thuis blijven wonen. En als het echt niet meer lukt om zelfstandig te wonen zijn er nog een aantal alternatieven, zoals zorgwonen, serviceflats of een woonzorgcentrum.

Tijdens deze informatieve namiddag kan je al je vragen stellen over thuis ouder worden of ouder worden weg van huis. Denk maar aan woningaanpassingen, premies voor het aanpassen van je woning, woningdelen, assistentiewoningen en nog veel andere mogelijkheden. Ook de thuiszorgdiensten en ziekenfondsen zullen aanwezig zijn om je heel wat nuttige informatie te geven. Je komt ook alles te weten over energie besparen en verbouwen. Je kan meedoen aan een sessie seniorengymnastiek en er is een gratis tombola met een mooie hoofdprijs.

Iedereen is van harte welkom!

Deel dit evenement

bottom of page