top of page

Vragenlijst 60-plussers

De gemeente Lubbeek organiseert een vragenlijst voor haar inwonende 60-plussers. Het doel is om hun woonnoden en woonwensen in kaart te brengen.

Waarom deze vragenlijst?

 

De Vlaamse bevolking wordt ouder en vergrijst. Tegen 2040 zal ongeveer 1/5 van de bevolking ouder zijn dan 65-plus. Ook in de gemeente Lubbeek.

Het grotendeel van deze populatie is vandaag de dag vitaal en actief. Maar ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en zorgen. De meeste 60-plussers willen in de “familiewoning” blijven wonen wanneer ze meer zorgen krijgen. Hoewel bepaalde woningen en woonomgevingen behoorlijk uitdagend zijn om zelfstandig te blijven wonen bij toenemende zorgen. Andere 60-plussers maken de keuze om de familiewoning in te ruilen tegen een appartement, een serviceflat of andere woning. Maar ook deze voldoen niet altijd aan de woonwensen. 

Hoe wonen 60-plussers vandaag? Hoe kijken ze aan tegen het aanpassen van de woonsituatie door (preventieve) woningaanpassingen of een verhuizing? Hoe groot is de behoefte aan geschikte huizen? En waar moeten die geschikte huizen dan staan?

Zoals je merkt bevragen wij de woonwerkelijkheid, de verhuisgeneigdheid en de woonwensen van 60 plussers.

Het gemeentebestuur wilt de 60-plussers van haar gemeente bevragen rond de woonwerkelijkheid, de verhuisgeneigdheid en de woonwensen. De antwoorden van deze vragenlijst zullen als basisinformatie dienen om het woonbeleid binnen de gemeente te verbeteren.

 

Wie mag de vragenlijst invullen?

Elke 60 plusser uit Lubbeek.

Via deze link

De vragenlijst bevat een aantal korte meerkeuzevragen. Het invullen neemt slechts een kwartiertje in beslag.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Jouw gegevens worden sowieso anoniem verwerkt. Er worden wel een aantal deelnemers beloond met een waardebon van €50. Om kans te maken op deze prijs dien je de vragenlijst volledig af te ronden en op de laatste pagina jouw gegevens in te vullen.

 

Heb je nog vragen, dan mag je steeds contact opnemen met de gemeentelijke woondienst Hartje Hageland op het nummer 016/79 15 10 of info@hartjehageland.be

 

Wij danken je alvast voor je medewerking.

wip.jpg
bottom of page